Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

VARALLISUUSRAJA VUOKRA-ASUNNOISSA

 • Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Asunnon saantiin vaikuttavat hakijan asunnon tarve, varallisuus ja tulot.
 • Varallisuudessa huomioidaan nykyisen asunnon käypä arvo.
 • Varallisuudeksi katsotaan myös osuus kuolinpesästä, maapohjasta, metsäyhtymästä, pörssiosakkeet ja rahastot.
 • Varallisuudesta voidaan vähentää asuntovarallisuuteen kohdistuvat velat.
 • Varallisuus mahdollisten velkojen jälkeen ei saa ylittää seuraavia enimmäismääriä:

NOKIA
1 hlö:       34.000 €
2 hlöä:     43.000 €
3 hlöä:     48.000 €
4 hlöä:     59.000 €
5 hlöä:     71.000 €

 

Tupakointi on sallittu vain erikseen osoitetuilla paikoilla. Porrashuoneissa, kellaritiloissa, kaikkialla rakennusten sisätiloissa, luhtikäytävillä, tuuletusparvekkeilla, asuntojen välittömässä läheisyydessä ja muissa yhteisissä tiloissa sekä rakennusten ja ulko-ovien välittömässä läheisyydessä on tupakointi ehdottomasti kielletty.

Mikäli asuntoon joudutaan tekemään remonttia sen vuoksi, että siellä on tupakoitu, tullaan remonttikustannukset laskuttamaan täysimääräisesti vuokralaiselta.

Tupakoinnista sekä muista aiheettomista palohälytyksistä aiheutuneet kustannukset veloitetaan asukkaalta täysimääräisesti.

Järjestysmääräysten rikkominen voi aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden tai vuokrasopimuksen purkamisen.

 

Lemmikkieläimet ovat sallittuja. Asuntojen ulkopuolella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talojen asukkaita. Kotieläimet eivät saa liata rakennuksia ja jätökset on kerättävä pois piha- ja puistoalueilta.

Kaikissa asunnoissa on Elisa Saunalahden Taloyhtiölaajakaista-nettiyhteys (50M). Nettiyhteyden saaminen vaatii EuroDOCSIS3.0-standardia tukevan laajakaistamodeemin.

Kaapelitelevisioon ja nettiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä palveluntarjoajaan Elisaan.

Elisan asiakaspalvelu:
010 190 240 ma-pe 8-18

Omaguru auttaa laitteiden ja palvelujen käyttöönotossa, asennuksissa ja ongelmatilanteissa, puh. 0600 900 500 (2,50 €/min + mpm/pvm) ark. 8-21, la 9-17.

Vikailmoituksen voi tehdä sähköisesti Tampuurissa.

» Tee vikailmoitus Tampuuri-palvelussa

Vihnusrinnesäätiön kohteiden kiinteistöhuollosta ja siivouksesta vastaa:

KJ-Kiinteistöhuolto Oy

Vikailmoituksen tekemättä jättäminen saattaa johtaa korjausvastuuseen.

Asunnoissa ja yleisissä tiloissa on vältettävä naapureiden häiritsemistä kaikkina vuorokaudenaikoina. Hiljaisuus on kello 22.00 – 07.00, tänä aikana talossa on vältettävä äänekästä toimintaa ja naapureille annettava yörauha.

Kirjaa ylös häiriöitä ja niiden ajankohtia. Ilmoitus häiritsevästä naapurista on aina tehtävä kirjallisesti. Ilmoituksessa olisi suotavaa olla myös toisen naapurin allekirjoitus.

» Lataa ilmoitus häiritsevästä naapurista (word-muoto)

Ovenavaukset KJ-Kiinteistöhuolto Oy:n päivystysnumerosta 050 355 5773. Ovenavaus on asukkaalle ilmainen arkisin klo 8.00 – 15.30 välisenä aikana. Päivystysaikana ovenavauksista veloitetaan laskulla 30,00 €/ kerta.

Hukkuneen avaimen ilmoituksesta tai uuden avaimen tilaamisesta tulee olla yhteydessä Vihnusrinnesäätiön toimistoon puh. 050 5117 708.

Autopaikat vuokrataan Vihnusrinnesäätiön toimistosta puh. 050 5117 708.

» Lataa autopaikkojen vuokraussäännöt (PDF-muoto)

Vapaita saunavuoroja voi tiedustella Vihnusrinnesäätiön toimistolta puh. 050 5117 708.

 

 

Asunto tulee irtisanoa sähköisesti (ensisijainen) tai kirjallisesti. Lain mukaan irtisanomisaika on yksi kuukausi ja sen lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä lukien, jonka aikana irtisanomisilmoitus on vastaanotettu.

» Tee irtisanominen sähköisesti (ensisijainen)
» Lataa irtisanomisilmoitus (word-muoto)

Sovi avainten toimittamisesta säätiön toimiston kanssa puh. 050 5117 708. Tarkasta kuittaamasi avainten lukumäärä, koska jos kaikkia avaimia ei palauteta, niin lukot on sarjoitettava uudelleen vuokralaisen kustannuksella.

Asunto on jätettävä niin siistiksi, että uusi asukas voi muuttaa sinne ilman tulosiivousta. Asuntoon tai varastotilaan ei saa jättää tavaroita eikä roskia. Laiminlyöty tai riittämätön siivous laskutetaan muuttaneelta asukkaalta. Huomioi siivouksessa erityisesti (ei pelkästään muuton yhteydessä)

 • wc-istuin, käsienpesualtaat, suihkutila ja vesihanat
 • wc:n, kylpyhuoneen ja saunanlattiakaivot
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus; muuton yhteydessä jätä ovi auki sulatuksen ja siivouksen jälkeen!
 • lieden levyt, uuni, pellit, lieden tausta ja lattia sekä viereisten kaappien seinät
 • liesikuvun rasvasuodatin ja poistoilmaventtiili
 • kaapit, hyllyt, ovet ja lattiapinnat
 • terassi, parveke ja varastotilat

Huom! Talojen roskalaatikot ovat tarkoitettu talousjätteille. Niitä eivät ole huonekalut, kodinkoneet, kaatopaikkatavara eivätkä ongelmajätteet.
Muuttaessasi muista, että asuntoon kuuluvat

 • ikkunan avaimet, uunien pellit, osa kattovalaisimista, asukaskansiot yms.

Sovi asunnon avainten toimittamisesta asuntopalvelun kanssa. Puuttuvat avaimet aiheuttavat lukkosarjan vaihdon, jonka poismuuttava asukas maksaa.

Vuokranmaksun eräpäivä on ilmoitettu vuokrasopimuksessa. Vuokraa maksaessasi tulee aina käyttää viitenumeroa. Maksumuistutuksesta peritään perintäkulut. Maksamattomat vuokrat voivat johtaa asunnon hallintaoikeuden menetykseen.

Vuokranmaksuvaikeuksissa ole yhteydessä asuntopalveluun puh. 050 5117 708 tai sähköpostitse info@vihnusrinnesaatio.fi.

Kotivakuutus korvaa asukkaan henkilökohtaiselle irtaimistolle tapahtuneet vahingot. Taloyhtiön kiinteistövakuutus kattaa rakennusten rakenteiden vahingot. Omaisuutensa turvaamiseksi asukkailla tulisi olla oma kotivakuutus, joka korvaa hänen itsensä tai muiden asukkaiden aiheuttamat irtaimistovahingot. Mahdollisessa vahinkotilanteessa vuokranantajan vakuutus ei siis korvaa asukkaiden irtaimistoon kohdistuvia vahinkoja.

Olemme ottaneet asukkaillemme AsumisPLUS-ryhmätapaturmavakuutuksen.
AsumisPLUS-vakuutus on laaja ryhmätapaturmavakuutus taloyhtiön asukkaille. Vakuutettuina ovat kaikki asukkaat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt. Tapaturman hoitokulujen osalta vakuutettuina ovat myös asukkaiden vieraat. Talon ulkopuolisten osalta vakuutus on voimassa rajoitetusti (alla olevista linkeistä tietoa aiheesta).

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain 48§:n mukaan vuokrasuhde pysyy voimassa entisin ehdoin, kun vuokralainen kuolee. Tämä tarkoittaa, että vuokralaisen kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä (vuokranmaksu, huoneiston huolellinen hoito, jne.). Kuolema ei päätä vuokrasuhdetta.

Jos edesmennyt vuokralainen oli vuokrannut asunnon yhdessä toisen henkilön kanssa, voivat kuolinpesä ja kanssavuokralainen irtisanoa sopimuksen yhdessä tai kunpikin vain omalta osaltaan.

Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Irtisanomisilmoituksessa on oltava kaikkien kuolinpesän osakkaiden allekirjoitus tai valtakirja niiltä osakkailta, jotka eivät allekirjoita irtisanomisilmoitusta.

Kuolinpesän irtisanottua vuokrasopimuksen päättyy kuolinpesän vastuu vuokraehtojen täyttämisestä irtisanomisajan jälkeen irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun.

Suru- ja merkkipäiväliputusta varten lippu toimitetaan asukkaalle pyydettäessä.

Liputuksen voi tilata myös huoltoyhtiöstä. Suru- ja merkkipäiväliputuksen erillislaskutus peritään suoraan asukkaalta/tilauksen suorittajalta.

Liputukset KJ-Kiinteistöhuolto Oy:n päivystysnumerosta 050 355 5773.