Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lemmikkieläimet ovat sallittuja. Asuntojen ulkopuolella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talojen asukkaita. Kotieläimet eivät saa liata rakennuksia ja jätökset on kerättävä pois piha- ja puistoalueilta.

Kaikissa asunnoissa on Elisa Saunalahden Taloyhtiölaajakaista-nettiyhteys (50M). Nettiyhteyden saaminen vaatii EuroDOCSIS3.0-standardia tukevan laajakaistamodeemin.

Kaapelitelevisioon ja nettiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä palveluntarjoajaan Elisaan.

Elisan asiakaspalvelu:
010 190 240 ma-pe 8-18

Omaguru auttaa laitteiden ja palvelujen käyttöönotossa, asennuksissa ja ongelmatilanteissa, puh. 0600 900 500 (2,50 €/min + mpm/pvm) ark. 8-21, la 9-17.

Vikailmoituksen voi tehdä sähköpostitse osoitteessa info@vihnusrinnesaatio.fi. Kiireelliset asiat tulee ilmoittaa asiakaspalveluun puh. 050 5117 708 arkisin klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana.

Muina aikoina tulee olla yhteydessä huoltoyhtiöön.

Vihnusrinnesäätiön kohteiden kiinteistöhuollosta ja siivouksesta vastaa:

KJ-Kiinteistöhuolto Oy

Vikailmoituksen tekemättä jättäminen saattaa johtaa korjausvastuuseen.

Asunnoissa ja yleisissä tiloissa on vältettävä naapureiden häiritsemistä kaikkina vuorokaudenaikoina. Hiljaisuus on kello 22.00 – 07.00, tänä aikana talossa on vältettävä äänekästä toimintaa ja naapureille annettava yörauha.

Kirjaa ylös häiriöitä ja niiden ajankohtia. Ilmoitus häiritsevästä naapurista on aina tehtävä kirjallisesti. Ilmoituksessa olisi suotavaa olla myös toisen naapurin allekirjoitus.

» Lataa ilmoitus häiritsevästä naapurista (word-muoto)

Ovenavaukset KJ-Kiinteistöhuolto Oy:n päivystysnumerosta 050 355 5773. Ovenavaus on asukkaalle ilmainen arkisin klo 8.00 – 15.30 välisenä aikana. Päivystysaikana ovenavauksista veloitetaan laskulla 30,00 €/ kerta.

Hukkuneen avaimen ilmoituksesta tai uuden avaimen tilaamisesta tulee olla yhteydessä Vihnusrinnesäätiön asiakaspalveluun puh. 050 5117 708.

Autopaikat vuokrataan Vihnusrinnesäätiön asuntopalvelusta puh. 050 5117 708.

» Lataa autopaikkojen vuokraussäännöt (PDF-muoto)

Vapaita saunavuoroja voi tiedustella Vihnusrinnesäätiön asuntopalvelusta puh. 050 5117 708. Saunavuorot ovat asukkaille maksuttomia.

Asunto tulee irtisanoa kirjallisesti. Lain mukaan irtisanomisaika on yksi kuukausi ja sen lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä lukien, jonka aikana irtisanomisilmoitus on vastaanotettu.

» Lataa irtisanomisilmoitus (word-muoto)

Sovi avainten toimittamisesta säätiön toimiston kanssa puh. 050 5117 708. Tarkasta kuittaamasi avainten lukumäärä, koska jos kaikkia avaimia ei palauteta, niin lukot on sarjoitettava uudelleen vuokralaisen kustannuksella.

Asunto on jätettävä niin siistiksi, että uusi asukas voi muuttaa sinne ilman tulosiivousta. Asuntoon tai varastotilaan ei saa jättää tavaroita eikä roskia. Laiminlyöty tai riittämätön siivous laskutetaan muuttaneelta asukkaalta. Huomioi siivouksessa erityisesti (ei pelkästään muuton yhteydessä)

  • wc-istuin, käsienpesualtaat, suihkutila ja vesihanat
  • wc:n, kylpyhuoneen ja saunanlattiakaivot
  • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus; muuton yhteydessä jätä ovi auki sulatuksen ja siivouksen jälkeen!
  • lieden levyt, uuni, pellit, lieden tausta ja lattia sekä viereisten kaappien seinät
  • liesikuvun rasvasuodatin ja poistoilmaventtiili
  • kaapit, hyllyt, ovet ja lattiapinnat
  • terassi, parveke ja varastotilat

Huom! Talojen roskalaatikot ovat tarkoitettu talousjätteille. Niitä eivät ole huonekalut, kodinkoneet, kaatopaikkatavara eivätkä ongelmajätteet.
Muuttaessasi muista, että asuntoon kuuluvat

  • ikkunan avaimet, uunien pellit, osa kattovalaisimista, asukaskansiot yms.

Sovi asunnon avainten toimittamisesta asuntopalvelun kanssa. Puuttuvat avaimet aiheuttavat lukkosarjan vaihdon, jonka poismuuttava asukas maksaa.

Vuokranmaksun eräpäivä on ilmoitettu vuokrasopimuksessa. Vuokraa maksaessasi tulee aina käyttää viitenumeroa. Maksumuistutuksesta peritään perintäkulut. Maksamattomat vuokrat voivat johtaa asunnon hallintaoikeuden menetykseen.

Vuokranmaksuvaikeuksissa ole yhteydessä asuntopalveluun puh. 050 5117 708 tai sähköpostitse info@vihnusrinnesaatio.fi.

Kotivakuutus korvaa asukkaan henkilökohtaiselle irtaimistolle tapahtuneet vahingot. Taloyhtiön kiinteistövakuutus kattaa rakennusten rakenteiden vahingot. Omaisuutensa turvaamiseksi asukkailla tulisi olla oma kotivakuutus, joka korvaa hänen itsensä tai muiden asukkaiden aiheuttamat irtaimistovahingot. Mahdollisessa vahinkotilanteessa vuokranantajan vakuutus ei siis korvaa asukkaiden irtaimistoon kohdistuvia vahinkoja.

Olemme ottaneet asukkaillemme AsumisPLUS-ryhmätapaturmavakuutuksen.
AsumisPLUS-vakuutus on laaja ryhmätapaturmavakuutus taloyhtiön asukkaille. Vakuutettuina ovat kaikki asukkaat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt. Tapaturman hoitokulujen osalta vakuutettuina ovat myös asukkaiden vieraat. Talon ulkopuolisten osalta vakuutus on voimassa rajoitetusti (alla olevista linkeistä tietoa aiheesta).

Suru- ja merkkipäiväliputusta varten lippu toimitetaan asukkaalle pyydettäessä.

Liputuksen voi tilata myös huoltoyhtiöstä. Suru- ja merkkipäiväliputuksen erillislaskutus peritään suoraan asukkaalta/tilauksen suorittajalta.

Liputukset KJ-Kiinteistöhuolto Oy:n päivystysnumerosta 050 355 5773.